Η μεγάλη παρέλαση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2007, εκτοξεύοντας το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη
Με πυρετώδους ρυθμούς συνεχίζονται οι τελευταίες προετοιμασίες για την Μεγάλη Παρέλαση, που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής και αποτελεί το μεγαλύτερο πρεσβευτή της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης.
Ακριβώς στις 14.00 περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της Πάτρας χαρίζοντας με την ζωντάνια τους και την δημιουργικότητά τους, μοναδικές στιγμές χαράς και κεφιού. Η ανάπτυξη της πορείας της Μεγάλης Παρέλασης της Κυριακής θα γίνει επί της οδού Κορίνθου, με αφετηρία την οδό Παπαφλέσσα.
Την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν οι καρναβαλικές ομάδες και στην παρέλαση του Σαββάτου, (Νυχτερινή Ποδαράτη) που η έναρξή της έχει προσδιοριστεί στις 6 το απόγευμα. Στην κεφαλή της πορείας η Μπάντα του Δήμου Πατρέων θα δίνει το ρυθμό και θα ακολουθεί το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, ο περίφημος «Ζορμπάς» και αμέσως μετά το άρμα με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2007. Στην παρέλαση του Σαββάτου θα λάβουν μέρος συνολικά 13 καρναβαλικά άρματα και στην παρέλαση της Κυριακής πέντε ακόμη των σοκολατοριχτών, εκτός από εκείνα των καρναβαλικών ομάδων.

Η σειρά παρέλασης των αρμάτων θα είναι:
1. Καρνάβαλος Ζορμπάς του Π. Βρυώνη
2. Βασίλισσα Πάτρα Πρωτεύουσα Πόλη του Π. Βρυώνη
3. Παγκοσμιοποίηση Πολιτισμικότητα Σαλαμοποίηση του Π. Βρυώνη
4. Πάμε Πάτρα, Πάμε Καρναβάλι της Αγνής Στασινού
5. Υπουργείο Πολιτισμού του Ενο Σκονδράνι
6. Πιάσε το αυγό και κούρευτο του Δημ. Ντζουμάνη
7. Πραιτοριανοί του Δημ. Ντζουμάνη
8. Άνθινο του Νίκου Λιβάνη
9. Τα φόρτωσα στον κόκορα του Ενο Σκονδράνι
10. Οικογένεια του Τσεκρεζι Ταουλάντ
11. Μακριά Γαϊδούρα του Ενο Σκονδράνι
12.Ακρίβεια του Τσεκρεζι Ταουλάντ
13. Μουσικό Άρμα.
Δείτε εδώ την σειρά παρέλασης των Καρναβαλικών Ομάδων