Στιγμές...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2007

Στιγμές πριν ο Δημήτρης χάσει το παντελόνι του...

Τσίκνα, λίγδα και μουσική!


Η καλή νεράιδα του Πατρινού Καρναβαλιού, έβαλε το χέρι της και έδιωξε πάνω από την πόλη της Πάτρας τα σύννεφα που απειλούσαν με βροχή τις εκδηλώσεις του και χθες το βράδυ, τα δρώμενα στην οδό Γερμανού εξελίχτηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην διασταύρωση με την οδό Ηλείας, αλλά και σχεδόν σε όλο το μήκος της Γερμανού περιμένοντας με ανυπομονησία την «Αντιπαράθεση των κάρων». Στην ώρα της και η Ορχήστρα της Μπούλας αποτελούμενη από παραδοσιακούς μουσικούς , μασκαράτες, εφοδιασμένη από αυτοσχέδια όργανα που γύρω στις 19.30 από την πλατεία Ταμπαχάνων ξεκίνησε μέσα από τους ήχους της Μπάντας του Δήμου και παραδοσιακών μουσικών να σκορπά κέφι, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη.
Τη μίνι περιοδεία της συνόδευε ένα μικρό άρμα «Ταβέρνα» που σκορπούσε κομφετί στον κόσμο, ένα ακόμη άρμα από το Καρναβάλι των Μικρών και το μουσικό άρμα, με τους «Ανήσυχους εν πλω» να κρατούν την μπαγκέτα της διασκέδασης, οι οποίοι ακριβώς στην διασταύρωση των οδών Γερμανού και Ηλείας πραγματοποίησαν το δρώμενο «Η Αντιπαράθεση των Κάρων». Ένα σατιρικό δρώμενο λόγου-αντιλόγου με σκωπτικό περιεχόμενο, που αναβίωσε στιγμές από την παράδοση της αποκριάς στην παλιά Πάτρα.
Η Αντιπαράθεση των Κάρων βασίστηκε στους στίχους που αναφέρονται στην καρναβαλική κόντρα, ανάμεσα στους κατοίκους της Άνω και της Κάτω πόλης. Ταυτόχρονα στην πλατεία Ταμπαχάνων ξεκινούσε το παραδοσιακό γλέντι από την ορχήστρα του Μάκη Κατριβέση που παρουσίασε ένα πρόγραμμα από δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια, ενώ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου την σκυτάλη της μουσικής διασκέδασης έπαιρνε η ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου που παρουσίασε ένα εκλεκτό μουσικό ταξίδι στο λαϊκό, το παραδοσιακό, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Αρμάτων πρόγευση

Παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων και της Μπάντας του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 στο κέντρο της πόλης.
Η εκκίνηση των αρμάτων θα γίνει από τη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γούναρη, ενώ η παρέλαση θα ακολουθήσει τους κεντρικούς δρόμους: Γούναρη, Κορίνθου, πλατεία Γεωργίου Α’, Κορίνθου, Ερμού και στη συμβολή των οδών Ερμού και Οθωνος Αμαλίας θα ολοκληρωθεί.
Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση των καρναβαλικών αρμάτων στο Πατρινό Καρναβάλι και με τον τρόπο αυτό οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για παρθενική φορά τις δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη νύχτα.

Αφιέρωμα του Travel Channel

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2007

Εν αναμονή....

Έχοντας φτάσει στον 42ο χρόνο της ζωής του και με μια πλούσια και δημιουργική πορεία έως σήμερα, αρχίζει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, που φέτος είναι τριήμερο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.
Ελεύθερο θέμα του φετινού Κρυμμένου Θησαυρού είναι «Διαστημόπλοιο Κ.Θ – 42» και η ραδιοφωνική μετάδοση των θεμάτων θα γίνει από την συχνότητα της ΕΡΑ Πάτρας.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 θα μεταδοθούν τα θέματα του Δημάρχου Πατρέων, Δημάρχων άλλων πόλεων, Προέδρου ΔΕΠΑΠ και της Καρναβαλικής Επιτροπής, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 επιπλέον θέματα της Καρναβαλικής Επιτροπής, καθώς και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 τα θέματα που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη του Κρυμμένου Θησαυρού. Η παράδοση της σακούλας θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από τις 17.30 έως τις 18.30 στο Καρναβαλικό Γραφείο.
Οι καρναβαλικές ομάδες για τρεις μέρες θα «αναστατώνουν» την πόλη με ημερήσιες εμφανίσεις και νυχτερινές πλοηγήσεις, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις και να συγκεντρώσουν βαθμούς και εμπειρίες. Ένα παιχνίδι γεμάτο φαντασία, με στόχο την εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού, όπου μέσα από την διαδικασία θα επιχειρηθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των καρναβαλικών ομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού έχουν δηλώσει συμμετοχή 92 καρναβαλικές ομάδες από τις 127 συνολικά ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων.
Η μεγαλύτερη δύναμη του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, εκτός της διαγωνιστικής του φυσιογνωμίας και των βραβεύσεων, είναι η διαδικασία της συμμετοχής, στο κέφι, στη φαντασία, στην ευρηματικότητα και την διάθεση για περιπέτεια των καρναβαλικών ομάδων.
Το τριήμερο παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις όχι μόνο στους Πατρινούς καρναβαλιστές και στους ξένους, που το παρακολουθούν και συμμετέχουν άμεσα, η έμμεσα, αλλά και σε όλους του Πατρινούς που νιώθουν την ατμόσφαιρα και τη γοητεία του.
Το παιχνίδι ολοκληρώνεται τη νύχτα της Κυριακής με την εύρεση του Κρυμμένου θησαυρού. Η αναζήτησή του είναι ένας δαίδαλος από γρίφους, αινίγματα και πλοηγήσεις που θα «ανακατέψουν» ευχάριστα την πόλη δίνοντας της ένα ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα.