Νεα για το Καρναβαλι...

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2007
(copyright http://www.peloponnisos.com.gr/
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΚΑ )

Με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας να έχει φτάσει περίπου στα μέσα της φετινής του διαδρομής και την ανάληψη χρεών καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου να θεωρείται πλέον θέμα ημερών, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας και η πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Ελένη Δάσιου στρέφουν την προσοχή τους στο Καρναβάλι, ευελπιστώντας ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι έτοιμος ο πολυσυζητημένος ανεξάρτητος καρναβαλικός οργανισμός.
Στην ουσία ο οργανισμός θα έχει την μορφή της κοινωφελούς επιχείρησης προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο να τον χρηματοδοτεί .
Το θέμα του ύψους της επιχορήγησης δεν έχει ακόμη αποφασιστεί , ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μικρότερη από την επιχορήγηση που ούτως ή άλλως έδινε μέχρι σήμερα ο Δήμος για το Καρναβάλι . « Η πρότασή μου προς τον Δήμαρχο είναι η υπάρχουσα επιχορήγηση να αποτελέσει την βάση . Από εκεί και πέρα βλέπουμε » μας λέει ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας .
Ετοιμο είναι και το σύγχρονης δομής οργανόγραμμα του οργανισμού που περιλαμβάνει εκτός από θέση Γενικού Διευθυντή , τμήμα Επικοινωνίας , Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής , αλλά και τομέα προσέγγισης - επαφής με την ιδιωτική πρωτοβουλία .
Επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωση του οργανισμού είναι η μελέτη βιωσιμότητας που θα εκπονηθεί από ειδική επιτροπή και έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα « Θησέας » απ’ όπου και χρηματοδοτείται . Εν συνεχεία η σύσταση του οργανισμού αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως .
Διαδικασία τυπική που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα δίμηνο , καθώς οι συναντήσεις καρναβαλικής διερεύνησης που είχε ξεκινήσει ο αντιδήμαρχος πολιτισμού με τους φορείς έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης .
Τα θέματα που απομένουν προς διευκρίνιση εκτός από το ποσό της επιχορήγησης είναι το κτιριακό , αφού ο οργανισμός θα στεγαστεί σε δικό του χώρο , ο οποίος αναζητείται καθώς και τα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν .
Οσο για τον επικεφαλής , σύμφωνα με πληροφορίες της « Π » ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί γνωστό πρόσωπο άμεσα εμπλεκόμενο με το Καρναβάλι .
Στα πρόσωπα της νέας καρναβαλικής επιτροπής από την άλλη πλευρά έχει καταλήξει η ΔΕΠΑΠ , οπότε και αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου .
Την ίδια στιγμή το Καρναβαλικό Συνεργείο έχει ξεκινήσει την διαδικασία παραγωγής αναμνηστικών του Πατρινού Καρναβαλιού προκειμένου να είναι έτοιμα προς πώληση τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής .
Τέλος εκπροσώπηση της ΔΕΠΑΠ υπήρξε και σε διεθνή συνάντηση Καρναβαλιών από την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κολομβία . Το « παρών » εκτός από το Καρναβάλι της Πάτρας έδωσε μεταξύ άλλων το Καρναβάλι του Ρίο καθώς και του Βιαρέτζιο .