Προγραμμα 2008

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2008
Μετρώντας αντιστροφα για την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Δημαρχείο το πλάνο του Πατρινου Καρναβαλιου 2008. Ο Δήμαρχος Πατρέων και οι συνεργάτες του (Αλέξης Σκαρμέας, Ελένη Δάσιου και Ντούλη Δημητροπούλου) μίλησαν για ένα καρναβάλι που θα φανεί, ένα καρναβάλι με καινοτομίες, μια "εξωστρεφή διεκπεραίωση", χωρίς όμως να αποκαλύψουν περισσότερα.
Φέτος η καρναβαλική περίοδος είναι σχεδόν δύο μήνες, μέχρι τις 9 Μαρτίου και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμούς, γλέντια, συναυλίες και φυσικά τον Κρυμμένο Θησαυρό, ο οποίος φέτος προβλέπεται κουτσουρεμένος, αφού σύμφωνα με τον κ. Σκαρμέα "πρέπει να αποτελεί διασκέδαση και όχι εγκυκλοπαίδεια με κουίζ".
Όσον αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες που αφορούν τα πληρώματα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το πρόγραμμα αφαιρέθηκαν φέτος η Καρναβαλική Ανατομία και η Ανθρώπινη Γελοιογραφία, ενώ τα Θεάματα θα αλλάξουν εντελλώς μορφή και θα παρουσιαστούν με ενα τρόπο που θα παραπέμπει σε μαριονέτες και Του Πεζοδρόμου Οι Καλλιτέχνες θα έχουν νέο σκεπτικο.
Τα θετικά μυνήματα του φετινού πλάνου είναι δύο και σημαντικά. Κατ' αρχίν, η προσπάθεια των αρμοδίων να διαφημίσουν το Καρναβάλι, να γνωστοποιήσουν το γεγονός οτι καρναβάλι στην Πάτρα είναι δύο μήνες και όχι ενα σαββατοκύριακο. Η έκθεση στην Αθήνα και η συμφωνία με την ΕΡΤ για περισσότερες μεταδόσεις είναι πολύ σημαντικά βήματα, ενώ η πληθώρα των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων θα μεταφέρει το κλίμα και στις γειτονιές... Το δεύτερο και ισως πιο σημαντικό είναι η διάθεση ανανέωσης που υπαρχει, κάτι που είχε καταστεί επιτακτική ανάγκη. Το αν τα βήματα που γίνονται είναι τα σωστά ή όχι, είναι κάτι που θα μάθουμε στην πορεία... Η αρχή πάντως έγινε και αυτό είναι το σπουδαιότερο.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδω.