Πατρινο Καρναβάλι 2008...

Σάββατο, Ιανουαρίου 05, 2008

Έντεκα και σημερα...


Έντεκα μερες και μια μειναν για το Πατρινό Καρναβάλι του 2οο8. Η τελετη έναρξης θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στην Πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Τα πληρώματα βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν μέχρι τη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.


Την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 12.00 στο Δημαρχείο Πατρών θα δωθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την έκθεση «Πάτρα μια πόλη Καρναβάλι» που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Κων/νος Καβάφης» στην Τεχνόπολη (Γκάζι). Έτσι οι εν Αθηναις κατοικοεδρευόμενοι θα μπορούν να μπουν σε Καρναβαλικους ρυθμούς νωρίτερα από κάθε αλλη φορα.


Τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008 στις 20:00 θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της "Τεχνόπολις" κ. Φώτης Ιγνατίου.

Την βραδιά θα πλαισιώσουν Ομάδα Πατρινών Καρναβαλιστών και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων δίνοντας στην ατμόσφαιρα χαρακτηριστικό τόνο με αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλικά τραγούδια.

Στον εξωτερικό χώρο, προπομποί θα είναι οι μεγάλες καρναβαλικές φιγούρες- μπάστακες, οι οποίες θα υποδέχονται τους επισκέπτες, ενώ στην αίθουσα η σκηνοθετημένη αποκριάτικη ατμόσφαιρα θα δώσει τη γεύση του σύγχρονου Πατρινού Καρναβαλιού, που θα περιλαμβάνει κατασκευές του Καρναβαλικού Συνεργείου, πρωτότυπα σχεδιασμένα κοστούμια, βασισμένα σε παραδοσιακές personae (μορφές), καπέλα, μάσκες, σατυρικά κεφάλια, επιδαπέδιες προβολές, ειδικούς φωτισμούς και θραύσματα φωτογραφικού υλικού με ευφάνταστο τρόπο.

Το εντυπωσιακό σκηνικό θα μαγνητίσει τους επισκέπτες με τα μοναδικά και πολύχρωμα δημιουργικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν την καρναβαλική παράδοση της Πάτρας, ενώ τέλος θα "γευθούν" το μοναδικό καρναβαλικό "πολεμικό έθιμο" των κέρινων αυγών και της σοκολάτας.


Επίσης, μία νέα ενότητα εκδηλώσεων αναμένεται να ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2008, που θʼ ανακοινωθεί επίσημα την προσεχή Δευτέρα. Πρόκειται για το διήμερο «Καρναβάλι και Κινηματογράφος», που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο «Ιντεάλ», κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το διήμερο προβολών θα περιλαμβάνει τρία ντοκιμαντέρ και μια ταινία μυθοπλασίας. Οι τίτλοι και η προέλευση των ταινιών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ωστόσο είναι βέβαιο ότι τα φιλμάκια θα προβληθούν στην Πάτρα για πρώτη φορά. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Γυμνός Οφθαλμός και ο Νίκος Καββαδίας, σε συνεργασία με τους «Ανήσυχους εν Πλω». Τέλος, μέσα στις προθέσεις των διοργανωτών είναι οι προβολές νʼ αποκτήσουν μια μόνιμη στέγη μέσα στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού, μιας και το υλικό που έχει αντληθεί, με θέμα το Καρναβάλι, είναι ποικίλο και πλούσιο σε ενδιαφέρον.