Τσίκνα, λίγδα και μουσική!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2007

Η καλή νεράιδα του Πατρινού Καρναβαλιού, έβαλε το χέρι της και έδιωξε πάνω από την πόλη της Πάτρας τα σύννεφα που απειλούσαν με βροχή τις εκδηλώσεις του και χθες το βράδυ, τα δρώμενα στην οδό Γερμανού εξελίχτηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην διασταύρωση με την οδό Ηλείας, αλλά και σχεδόν σε όλο το μήκος της Γερμανού περιμένοντας με ανυπομονησία την «Αντιπαράθεση των κάρων». Στην ώρα της και η Ορχήστρα της Μπούλας αποτελούμενη από παραδοσιακούς μουσικούς , μασκαράτες, εφοδιασμένη από αυτοσχέδια όργανα που γύρω στις 19.30 από την πλατεία Ταμπαχάνων ξεκίνησε μέσα από τους ήχους της Μπάντας του Δήμου και παραδοσιακών μουσικών να σκορπά κέφι, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη.
Τη μίνι περιοδεία της συνόδευε ένα μικρό άρμα «Ταβέρνα» που σκορπούσε κομφετί στον κόσμο, ένα ακόμη άρμα από το Καρναβάλι των Μικρών και το μουσικό άρμα, με τους «Ανήσυχους εν πλω» να κρατούν την μπαγκέτα της διασκέδασης, οι οποίοι ακριβώς στην διασταύρωση των οδών Γερμανού και Ηλείας πραγματοποίησαν το δρώμενο «Η Αντιπαράθεση των Κάρων». Ένα σατιρικό δρώμενο λόγου-αντιλόγου με σκωπτικό περιεχόμενο, που αναβίωσε στιγμές από την παράδοση της αποκριάς στην παλιά Πάτρα.
Η Αντιπαράθεση των Κάρων βασίστηκε στους στίχους που αναφέρονται στην καρναβαλική κόντρα, ανάμεσα στους κατοίκους της Άνω και της Κάτω πόλης. Ταυτόχρονα στην πλατεία Ταμπαχάνων ξεκινούσε το παραδοσιακό γλέντι από την ορχήστρα του Μάκη Κατριβέση που παρουσίασε ένα πρόγραμμα από δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια, ενώ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου την σκυτάλη της μουσικής διασκέδασης έπαιρνε η ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου που παρουσίασε ένα εκλεκτό μουσικό ταξίδι στο λαϊκό, το παραδοσιακό, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι.