Εν αναμονή....

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2007
Έχοντας φτάσει στον 42ο χρόνο της ζωής του και με μια πλούσια και δημιουργική πορεία έως σήμερα, αρχίζει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, που φέτος είναι τριήμερο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.
Ελεύθερο θέμα του φετινού Κρυμμένου Θησαυρού είναι «Διαστημόπλοιο Κ.Θ – 42» και η ραδιοφωνική μετάδοση των θεμάτων θα γίνει από την συχνότητα της ΕΡΑ Πάτρας.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 θα μεταδοθούν τα θέματα του Δημάρχου Πατρέων, Δημάρχων άλλων πόλεων, Προέδρου ΔΕΠΑΠ και της Καρναβαλικής Επιτροπής, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 επιπλέον θέματα της Καρναβαλικής Επιτροπής, καθώς και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 τα θέματα που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη του Κρυμμένου Θησαυρού. Η παράδοση της σακούλας θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από τις 17.30 έως τις 18.30 στο Καρναβαλικό Γραφείο.
Οι καρναβαλικές ομάδες για τρεις μέρες θα «αναστατώνουν» την πόλη με ημερήσιες εμφανίσεις και νυχτερινές πλοηγήσεις, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις και να συγκεντρώσουν βαθμούς και εμπειρίες. Ένα παιχνίδι γεμάτο φαντασία, με στόχο την εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού, όπου μέσα από την διαδικασία θα επιχειρηθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των καρναβαλικών ομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού έχουν δηλώσει συμμετοχή 92 καρναβαλικές ομάδες από τις 127 συνολικά ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων.
Η μεγαλύτερη δύναμη του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, εκτός της διαγωνιστικής του φυσιογνωμίας και των βραβεύσεων, είναι η διαδικασία της συμμετοχής, στο κέφι, στη φαντασία, στην ευρηματικότητα και την διάθεση για περιπέτεια των καρναβαλικών ομάδων.
Το τριήμερο παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις όχι μόνο στους Πατρινούς καρναβαλιστές και στους ξένους, που το παρακολουθούν και συμμετέχουν άμεσα, η έμμεσα, αλλά και σε όλους του Πατρινούς που νιώθουν την ατμόσφαιρα και τη γοητεία του.
Το παιχνίδι ολοκληρώνεται τη νύχτα της Κυριακής με την εύρεση του Κρυμμένου θησαυρού. Η αναζήτησή του είναι ένας δαίδαλος από γρίφους, αινίγματα και πλοηγήσεις που θα «ανακατέψουν» ευχάριστα την πόλη δίνοντας της ένα ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα.