Εβρέθη!!!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007
Τρία εικοσιτετράωρα αγρυπνίας, κούρασης και πολλών χιλιομέτρων έληξαν με τον καλύτερο τρόπο! Βράδυ Κυριακής και οι σκάλες της Αγίου Νικολάου δονούνταν από τις ζητωκραυγές και τα συνθήματα των μελών της συνεργασίας των πληρωμάτων 66 και 159, οι οποίοι ήταν οι μεγάλοι νικητές του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την εκπομπή των ραδιοφωνικών θεμάτων το μεσημέρι της Παρασκευής, όποτε εκφωνήθηκε και το πρώτο "κοντρόλ", το οποίο έστελνε τα πληρώματα να ζητήσουν "ένα κόκκινο" από ένα άγνωστο μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, κάπου στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Ακολουθώντας την λογική των σημείων με κόσμο, τα επόμενα "κοντρόλ" ήταν στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου, στο στενό της Ραδινού και στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου τα πληρώματα έπρεπε να ανεβάσουν με το κεφάλι μια μεγάλη μπάλα από φελιζόλ σε ένα παιδικό παιχνίδι της παρακείμενης παιδικής χαράς.

Η δεύτερη μέρα παίδεψε αρκετά τα πληρώματα, αφού για το πρώτο "κοντρόλ" έπρεπε να πάνε εκεί που "στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Είναι κλειστό και καγκελόφρακτο, θολώνει όμως το τοπίο", ήτοι στο εκκρεμές του Φουκώ στην Πανεπιστημιούπολη, ένας έξυπνος ομολογουμένως γρίφος, στηριζόμενος στον αναγραμματισμό της λέξης Φουκώ. "Πηγαίνετε στο ΛΑΠΑ 4829" ήταν το δεύτερο "κοντρόλ", σημείο το οποίο ήταν μία βάρκα με αριθμό νηολογίου Λ/Π4829 που βρισκόταν στη Μαρίνα της Πάτρας. Το σημείο που προκάλεσε πάντως την έντονη δυσφορία των πληρωμάτων ήταν η οδός Ανθείας, που απαντούσε στο "Η θεία περιμένει, πηγαίνετε και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι", όχι τόσο για το ευφάνταστο του γρίφου, αλλά για το γεγονός ότι τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής ήταν χωρισμένα και κρυμμένα, μη ορατά από τα πληρώματα. Η βραδιά έληξε στα ορεινά της Πάτρας, σε "μία γωνία δρόμων, όπου ο ένας γίνεται κοχλίας και ο άλλος οδηγεί στη νοστιμιά".

Τρίτη και τελευταία μέρα με μάλλον απογοητευτικά εύκολους γρίφους αφήνοντας έτσι τεράστια χρονικά κενά μεταξύ των "κοντρόλ". Η ραδιοφωνική εκπομπή έστειλε τα πληρώματα στο φάρο της Πάτρας, όπου μια φωτογραφία τα οδηγούσε στην παλιά καφετέρια SWEET PALACE και το δεύτερο "κοντρόλ", έπειτα μια άλλη φωτογραφία στον Άγιο Ιωάννη τον Πράτσικα, μία τρίτη στο σχολείο πίσω από το Ρωμαϊκό Ωδείο και τέλος κατέληξαν στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, όπου ένα μέλος κάθε πληρώματος με μόνη βοήθεια ένα φακό, θα αναζητούσαν το Θησαυρό.
Όπως και να χει, με τα θετικά του και τα αρνητικά του, το Παιχνίδι για μία ακόμα χρονιά έβγαλε στους δρόμους τους καρναβαλιστές-κυνηγούς, οι οποίοι γυρνώντας την Πάτρα κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη, με τις μεταμφιέσεις των ιδίων αλλά ενίοτε και των οχημάτων τους, έδωσαν χρώμα σε ένα καιρικά μουντό τριήμερο. Τριάντα δύο πληρώματα έτρεξαν… ελπίζουμε σύντομα να κατοσταρίσουμε…