Παιχνίδια!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2007

Εκτός από τα θέματα του Κρυμμένου Θησαυρού, υπάρχουν και τα παιχνίδια των πληρωμάτουν... Ξεκινούν με τα προκριματικά της Καρναβαλικής Σκηνής στο θέατρο του Αρσακείου και διαχέονται σε ολόκληρη την πόλη, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και στις στοές της Ερμού.

Α. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Είναι μια διαγωνιστική σκηνή, η οποία αποτελείται από τρεις κατηγορίες όπου οι καρναβαλικές ομάδες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα από την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», την «Εικόνα των Ψεμάτων» και την «Παντομίμα» και να διαγωνιστούν. Τα προκριματικά της Καρναβαλικής Σκηνής θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Β. ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Οι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν μια από τις κατηγορίες (ζωγραφική – μικτή τεχνική – μάσκα ή μασκαράτα - τα απρόβλεπτα της φαντασίας) και στη συνέχεια δημιουργούν ένα έργο με υλικά της επιλογής τους. Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 14.30 – Πεζόδρομος Αγίου Νικολάου.

Γ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Οι καρναβαλικές ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν μια γελοιογραφία με ελεύθερο θέμα, την οποία οφείλουν να αναπαραστήσουν «ζωντανά» επί τόπου Κυριακή 11Φεβρουαρίου 13.30 στις στοές της Οδό Ερμού.