Καρναβαλιού Πρόσωπα...

Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2007
Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Παπαϊωάννου, εμπνευσμένη από το Καρναβάλι, φιλοξενείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας Ιντεάλ.
Η έκθεση αποτελείται από 9 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων, επικεντρωμένες σε πρόσωπα. Είτε πρόσωπα ανθρώπων, είτε «πρόσωπα» καρναβαλικών κατασκευών. Οι φωτογραφίες είναι επιλεγμένες από καρναβάλια της τελευταίας δεκαετίας. Παράλληλα στους χώρους του ΙΝΤΕΑΛ θα προβάλλεται και ένα DVD με μεγαλύτερο αριθμό φωτογραφιών (γύρω στις 100) το οποίο θα παρουσιάζει μια διαδρομή στο Πατρινό Καρναβάλι, αναδεικνύοντας την πολυμορφία του.
Το κυριότερο πρόσωπο του Καρναβαλιού είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, ο οποίος δουλεύεται μήνες, για ένα πέρασμα στην πόλη για να καταλήξει στην πυρά. Το πραγματικό του πρόσωπό όμως είναι οι άνθρωποί του. Είναι αυτοί που το κάνουν αυτό που είναι και που το αναγεννάνε κάθε χρόνο μέσα από τις στάχτες της καύσης της προηγούμενης χρονιάς.
Πίσω από τις μάσκες του Πατρινού Καρναβαλιού κρύβονται χιλιάδες πρόσωπα, χιλιάδες άνθρωποι. Ο άνθρωπος είναι αυτός που το γεννά, αυτός που το φαντάζεται, αυτός που το δημιουργεί. Το αποτέλεσμα γνωστό και χιλιοειδωμένο στην Μεγάλη Παρέλαση της τελευταίας Κυριακής. Αλλά το Καρναβάλι μας είναι κάτι παραπάνω από μια παρέλαση.

Ζώντας το από την αρχή μέχρι το τέλος του, βλέπεις την πραγματική του ουσία.

3 σχόλια:

  1. *...Nantia...* είπε...

    ax min mou les gia karnavalia,apo persi pou piga patra skeftomai pote tha rthei to karnavali gia na ksanapaw kai telika mallon den tha mporesw!

    2:00 μ.μ.  

  2. Ανώνυμος είπε...

    Η Έλενα Παπαρίζου στην Πάτρα

    http://www.patranews.gr/news.asp?ID=3704

    6:08 μ.μ.  

  3. Ανώνυμος είπε...

    Η Ελενα Παπαριζου στο Καρναβαλι
    http://www.patranews.gr/news.asp?ID=3704

    6:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου