Τελετή Έναρξης 2007

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2007



Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται και επίσημα πλέον η Πάτρα, από το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου...


Σε μια πραγματικά φαντασμαγορική τελετή, που παρακολούθησαν χιλιάδες συμπολίτες μας απο την πλ. Γεωργίου, δόθηκε το "εναρκτήριο λάκτισμα" των φετίνών εορταστικών εκδηλώσεων, που δυστυχώς θα διαρκέσουν μόλις ένα μήνα...


Μπάλετα, γάλλοι ακροβάτες, ξυλοπόδαροι και ένας υπέροχος καρναβαλος Ζορμπάς ξεσήκωσαν τους πατρινούς σε ένα γλέντι και παρουσίασαν ένα αληθινά εξαιρετικό θέαμα, από το οποίο απουσίαζε όμως το καρναβαλικό και περισσότερο ακόμα το Πατρινό στοιχείο.


Στο επίκεντρο της τελετής βρισκόταν η Γη και το ταξίδι από άκρο σε άκρο της μέσω της μουσικής και των παραδοσιακών χορών. Δεσπόζουσα θέση κατείχαν τα βαλκάνια και βέβαια η Ελλάδα. Πέραν του εντυπωσιακού και απίστευτα εκφραστικού Βασιλιά Καρνάβαλου, εντυπωσιακά ήταν τα σκηνικά στην εξέδρα της Πλ. Γεωργίου καθώς και τα κοστούμια των χορευτών οι οποίοι αλλάζαν καθώς χορεύαν! Σύντομοι και ουσιαστικοί οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Φούρα και του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού Αλέξη Σκαρμέα, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν την προσφορά και να ευχαριστήσουν τον πρώην Δήμαρχο Ανδρέα Καράβολα και τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ Σπύρο Καραχάλιο.


Στα συν της τελετής η πολύ καλή τηλεοπτική κάλυψη, η οποία δεν έγινε εις βάρος των επί τόπου θεατών όπως γινόταν παλιότερες χρονιές, η εντυπωσιακή παρουσία των Πατρινών στην Πλατεία, η δομημένη ροή της τελετής και το άρμα του Βασιλιά Καρναβαλου.


Στα πλην η πολυφορεμένη πλεον απόκοσμη αίσθηση του μπλε φωτισμου και της απόκοσμης μουσικής, η βαριά θεματολογία των χορευτικών του γαλλικού σχήματος, η οποία δεν είχε τίποτα το καρναβαλικό και τέλος η μη ενεργή συμμετοχή των θεατών με αποτέλεσμα να είναι απλοί παρατηρητές και όχι συμμετέχοντες σε μια μεγάλη γιορτή.